تلاش حکومت برای آموزش حفظ‌الصحه دوران قاعده‌گی به دختران نوجوان

faiz_admin

۸صبح، کابل: دولت افغانستان در تلاش است تا از طریق سکتور معارف، در زمینه چگونگی حفظ‌الصحه دوران «پریود» یا قاعده‌گی به دختران نوجوان و دانش‌آموز، آموزش دهد.

میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف، روز سه‌شنبه هشتم عقرب در مراسم «روز حفظ‌الصحه دختران» در کابل گفت که داشتن شهروندان صحتمند، سالم و خلاق از اهداف اساسی وزارت معارف در سند راهبردی ده ساله این وزارت است.

دولت افغانستان برای اصلاحات و داشتن معارف معیاری، ده سال آینده را «دهه معارف» نام‌گذاری کرده است.

سرپرست وزارت معارف گفت: «به خاطر آگاهی‌دهی درباره دوره قاعده‌گی دختران، وزارت معارف ورکشاپی را با اشتراک نماینده‌گان معارف از سراسر کشور در کابل راه‌اندازی کرده است که نتیجه آن تهیه کتاب رهنمودی دوره قاعده‌گی می‌باشد که اکنون آماده چاپ است.»

آقای بلخی افزود که فراهم‌سازی آب در نزدیک تشناب‌ها در مکتب‌ها، آموزش معلمان به خاطر آگاهی‌دهی دختران از تجارب دوره قاعده‌گی و ترتیب میکانیزم مؤثر برای رفتار و سلوک والدین و معلمان با دختران، از برنامه‌های دیگر این وزارت است که در «دهه معارف» اجرایی می‌شود.

فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه، مکاتب را از مکان‌های کلیدی برای تطبیق برنامه‌های مؤثر به هدف حفظ‌الصحه دختران جوان دانست و خواهان بهبود بخشیدن آن شد.

آقای فیروز گفت که نیمی از دختران از دوران قاعده‌گی یا «پریود» آگاهی ندارند.

وزیر صحت عامه افزود: «۳۰ درصد دختران نیز در زمان قاعده‌گی در مکتب حاضر نمی‌شوند. همچنین ۱۲ درصد نیز در زمان قاعده‌گی دسترسی به وسایل بهداشتی، آب پاک، صابون و محل تبدیل کردن نوار بهداشتی را ندارند. ۷ در صد دختران نیز در زمان قاعده‌گی در افغانستان حمام نمی‌کنند.»

وی خاطرنشان کرد که این عوامل باعث شده است تا بسیاری از دختران در افغانستان از انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره باز مانده و از فعالیت‌های اجتماعی خودداری کنند.

وزیر صحت عامه، با اشاره به آنکه ۴۰ درصد زنان در حال حاضر با کم‌خونی روبه‌رو هستند، توزیع تابلیت‌های «آهن» و «فولیک اسید» برای دختران دانش‌آموز در مکاتب را کار مؤثر برای جلوگیری از کم‌خونی دختران دانست.

رولا غنی، بانونی اول کشور، نیز در این مراسم بر حفظ‌الصحه دختران جوان تأکید کرد و گفت که دختران صحتمند مادران فردا هستند.

بانوی نخست کشور گفت که حفظ‌الصحه دختران پروسه مادر شدن را مصوون ساخته و مرگ و میر آنان در هنگام ولادت را کاهش می‌دهد.

در جامعه سنتی افغانستان صحبت کردن درباره قاعده‌گی و مواردی از این دست شرم‌آور تلقی می‌شود و بسیاری از دختران به دلیل آنکه آگاهی لازم درباره این عارضه طبیعی ندارند، با مشکلات صحی زیادی دچار می‌شوند.