روز جهانی معلم: وعده‌ی وزارت معارف مبنی بر افزایش معاش و توزیع خانه‌های قسطی

media-moe

منبع: هشت صبح

هم‌زمان با گرامی‌داشت از روز جهانی معلم، وزارت معارف از افزایش معاش آموزگاران و توزیع خانه به ‌‌آن‌ها خبر می‌دهد. مسوولان این وزارت می‌گویند که این وزارت به جای توزیع زمین سفید، طرح ساخت خانه را با وزارت شهرسازی و مسکن ریخته و بر اساس این طرح، یک باب خانه را در بدل اقساط درازمدت در اختیار آموزگاران قرار می‌دهد.

محمدمیرویس بلخی، وزیر معارف روز شنبه، سیزدهم میزان، در محفل «گرامی‌داشت از روز جهانی معلم» در یکی از مکاتب در شهر کابل گفت که این وزارت با درک مشکلات آموزگاران، طرح ساخت آپارتمان «بلندمنزل» را به همکاری وزارت شهرسازی و مسکن ریخته که بر اساس آن، برای هر آموزگار یک باب خانه با وسایل مورد نیاز در نظر گرفته شده است. این در حالی است که پیش از این وزارت معارف نزدیک به ۹۲ هزار نمره زمین را برای ۹۲ هزار آموزگار در ۲۸ ولایت کشور توزیع کرده است. بر اساس معلومات این وزارت، در ولایت‌های پنجشیر، کابل و کنر به دلیل کمبود زمین سفید، زمین در اختیار آموزگاران قرار نگرفته ا ست.

آقای بلخی گفت: «در صورتی که نمره سفید در نقاط مختلف شهر توزیع شود، دردی را دوا نمی‌کند. از یک طرف آیا معلم می‌تواند به مکتب برسد؟ آیا توان ساخت خانه را دارد؟ با وزارت شهرسازی طرح مسکن قابل استطاعت را ریختیم. در اقساط طویل‌المدت به جای نمره سفید، کلید یک خانه ابتدایی با دو اتاق و امکانات مورد نیاز در یک خانه را تسلیم معلمان کنیم

آقای بلخی گفت که طرح ساخت بلند منزل برای آموزگاران، کامل شده و این وزارت به زودی با همکاری با وزارت شهرسازی و مسکن، کار ساخت این ساختمان‌ها را آغاز می‌کند. بر اساس طرزالعملی که این وزارت در نظر گرفته است، در توزیع این خانه‌ها برای آموزگاران بی‌سرپناه و ورثه شهدا اولویت داده می‌شود.

افزایش معاش آموزگاران

از سوی دیگر میرویس بلخی، وزیر معارف می‌گوید که این وزارت یک طرح چهار گزینه‌ای را برای افزایش معاشات آموزگاران به وزارت مالیه سپرده است. آقای بلخی افزود که وزارت مالیه و اداره‌ امور روی این طرح کار می‌کنند و طرح قابل اجرا از سوی آن‌ها تایید و مورد تطبیق قرار می‌گیرد. به گفته‌ی او این طرح قرار بود نهایی شود، اما به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این طرح نهایی نشده است و به حکومت آینده موکول شده است.

هم‌زمان با این، نوریه نزهت، سخنگوی این وزارت می‌گوید که بر اساس پالیسی‌ای که حکومت برای افزایش معاشات کارمندان خدمات ملکی در نظر گرفته، کارمندان وزارت معارف نیز در این چارچوب شامل‌اند. از این رو از حکومت خواسته شده تا برای تطبیق این طرح، کارمندان معارف را در اولویت قرار دهد. در کنار این نوریه نزهت در مورد طرح چهارگزینه‌ای وزارت معارف می‌گوید که رهبری این وزارت سه گزینه‌ای دیگر را بر علاوه افزایش معاشات به حکومت پیشنهاد داده است. او گفت: «یکی بحث پرداخت امتیازات مسلکی برای معلمین دوازده و چهارده پاس است که ارتقای ظرفیت‌شان جریان دارد و دیگر بحث معلمانی است که به مناطق دوردست فرستاده می‌شود، باید معاش‌شان بلند برده شود و بحث چهارم پرداخت کرایه راه به مقدار ۸۰ افغانی روزانه برای معلمین است.» او ابراز امیدواری کرد که این طرح‌ها از سوی حکومت پذیرفته و تطبیق شود.

هم‌چنان وزیر معارف از فعال کردن صندوق قرضه برای آموزگاران نیز خبر می‌دهد. آقای بلخی می‌افزاید که وزارت معارف برای حل مشکلات مالی آموزگاران، صندوق قرضه را در ولایت‌های کابل و هرات فعال کرده است. هم‌چنان به گفته او، این صندوق در ولایت‌های بلخ و ننگرهار نیز به زودی فعال می‌شود. هرچند او مقدار قابل پرداخت از این صندوق را واضح نکرد، اما گفت که این وزارت می‌تواند در یک سال برای ۵۰ هزار آموزگار قرضه بدهد.

ظرفیت ۲۰هزار آموزگار ارتقا می‌یابد

در عین حال وزیر معارف از ارتقای ظرفیت آموزگاران خبر می‌دهد. آقای بلخی می‌گوید که بر اساس توافق‌نامه‌ای که با وزارت تحصیلات عالی به امضا رسانده است، ۲۰ هزار آموزگار برای ارتقای ظرفیت به دارالمعلمین‌ها معرفی شده‌اند. به گفته‌ی او، آموزگارانی که در سطح ۱۲ و ۱۴پاس اند، در برنامه ارتقای ظرفیت به مراکز تحصیلات عالی معرفی می‌شوند و برای کیفیت بهتر درسی، در رشته‌های مختلف آموزش می‌بینند.

هم‌چنان آقای بلخی از ارتقای بست‌های آموزگاران نیز خبر داد. آقای بلخی گفت که در سال جاری این وزارت توانسته است که بست ۹۷هزار آموزگار را ارتقا دهد. در کنار این، وزیر معارف از ارتقای قدم آموزگاران نیز خبر داد. پیش از این ارتقای قدم آموزگاران از سوی این وزارت صورت نمی‌گرفت. اکنون آقای بلخی می‌گوید که کار ارتقای قدم در اولویت این وزارت قرار دارد و در سال گذشته تعداد زیادی از آموزگاران به قدم‌های جدید ارتقا کرده‌اند.